Afregningspriserne på slagtesvin droppede igen i denne uge i Tyskland, denne gang med 7 cent til 14,45 kroner efter de faldt med 6 cent til 14,97 kroner i sidste uge. Dermed er afregningspriserne faldet med 13 cent eller med en lille krone på to uger.

Presset på priserne kommer i følge det tyske analysefirma AMI fra manglende afsætning til det italienske marked på grund af corona krisen, men også fra et større udbud af slagtesvin. De tyske svineproducenter har haft meget travlt med at tilmelde svin de sidste par uger af frygt for, at corona frygten vil sparke benene væk under markedet.

Antallet af slagtninger er således steget med små 50.000 svin om ugen i marts og samtidig viser slagtevægten en vigende tendens. Det bekræfter, at svinene bliver tilmeldt hurtigere nu end tidligere på året.

Man kan naturligvis ikke udelukke mere pres på priserne de kommende uger og området omkring 13,75 kroner kan meget vel komme i spil igen, men der kommer også en dag, hvor corona nyhederne tager af og hvor markederne i stedet glæder sig over, de mange mange mange milliarder, som strømmer ud af nationalbankerne og regeringerne i disse dage. Når den dag kommer, er den europæiske svineproduktion stadig mindre, end den var for få år siden og samtidig er dollaren steget, så det er ikke endnu, at vi skal kigge imod bunden i markedet. I stedet fastholder vi, at 2020 bliver en turbulent affære med store prisudsving på et højt niveau.