Priserne på foderbyg basis frit om bord franske Rouen er brudt over 175 euro. Dermed vender er den korte trend atter stigende og vi får bekræftet, at næste mål for priserne ligger i området imellem 195 og 200 euro.

Om det så er det endelige mål, er for tidligt at sige noget om, men der er ingen tvivl om, at der er en del modstand i 195/200 euro området. Det kunne således være her, at der bliver lavet et salg af den byg, som skal sælges på denne side af foråret 2020.

På samme måde er priserne på foderbyg basis leveret havn i Nordvesteuropa brudt over 130 kroner. Dermed vender trenden også til stigende i vores del af verden og der skal nu kigges imod 150 kroner i de kommende måneder svarende til +/-130 kroner ab gård.

I Danmark har vi høstet fornuftigt og der er sådan set byg nok til at dække vores eget forbrug, men avlen i Storbritannien og Frankrig er markant mindre. Det betyder, at udbuddet til foderfabrikkerne i Benelux og Tyskland er mindre og priserne i det område er lokomotivet i markedet.

Vi kan se, at de danske firmaer, som har en stor foderproduktion i Danmark, er tilbageholdende med at byde priserne i vejret, imens de firmaer som ser en forretning i at købe op og sælge det videre til eksport er skarpere på prisen. Det er således vigtigt at søge bredt, så i opnår de rigtige priser, når der skal sælges.

Sidst må vi endnu engang skuffe maltbygsælgerne og skrive, at maltbygmarkedet fortsat er ikke eksisterende. I øjeblikket handler maltbyg basis FOB Metz i samme priser som foderbyg basis FOB Rouen, så der er i praksis ikke præmie på maltbyg. Den bedste bygpris opnås således ved salg direkte til en svineproducent.

Hvis du ikke lige kender sådan en, står Jacob From ved Hauge Korn klar til at hjælpe med formidlingen af kornet https://www.haugekorn.dk/