Importen af svinekød sætter rekord i Kina og det kinesiske logistiksystem kører igen normalt efter corona nedlukningerne tidligere på året. Det kan ses på afregningspriserne på det kinesiske svinekødsmarked, som er faldet til 37,25 kroner pr kg.

Javel det er stadig en høj pris, men teknisk set står vi overfor et stort nedadgående gennembrud for priserne, som vender trenden tilbage til faldende. Priserne er dog oversolgte, så det kan meget vel vise sig, at vi ser et bump op, inden markedet finder det nedadgående moment til at sende priserne under 37 kroner.

Men når det sker og det gør det, ja så vender trenden til faldende og det bliver i givet fald starten på en nedtur, som har mål nede i området imellem 20 og 25 kroner. Javel det er historisk set også høje priser og det er også sandsynligt, at efter et fald til 20/25 kroner kommer et rebound tilbage til 30/35 kroner igen.

På samme måde forventer vi, at det seneste fald i vores del af verden bliver efterfulgt af nye stigninger, men ikke helt op til topniveauet fra tidligere på året og efter de stigninger skal priserne i vores del af verden syd over igen – Eller skrevet med andre ord så har vi set toppen i både Kina og Europa, men det er jo ikke ensbetydende med, at priserne bare falder i en stor lodret bevægelse.

Det næste spørgsmål er så, om vi med tiden skal helt tilbage til tidligere bundniveauer, men det kommer ikke til at ske på denne side af en normalisering af produktionen i Kina. Samtidig er euroen på vej ned og den faldende euro vil sandsynligvis sikrer en højere bund i næste nedtur.