FN fødevareorganisationen FAO offentliggjorde i dag sit månedlige fødevareprisindeks for februar og det viste en stigning på 3,9 procent til 140,7 dollar i forhold til januar. Sammenligner man med samme måned året før, er stigningen på 24,1 procent. Dataene i februar indekset er primært fra før Rusland invaderede Ukraine, så stigningerne i fødevarepriserne handler ikke om krigen i Ukraine. Som udgangspunkt må vi således vente endnu et prisspring i marts indekset.

Kornprisindekset steg med tre procent i februar, hvor majspriserne gik op med 5,1 procent som følge af tørken i Sydamerika og hveden kravlede med op i sympati med to procent. De store prisvindere var mælkeprisindekset, som steg med seks procent i forhold til januar og veg.olieindekstet som steg med 8,5 procent, imens kødpriserne steg med 1,1 procent. Endelig faldt sukkerpriserne med 1,9 procent som følge af gode udbytteudsigter i Asien.

N.B. FAO’s indeks noteres i dollar og i den forbindelse skal du huske, at da vi sidst så fødevarepriser i det her niveau, handlede dollaren væsentligt lavere, så når der omregnes til danske kroner, er priserne endnu højere end tidligere