Priserne på slagtesvin er steget markant i Tyskland og Spanien og i forvejen var de tæt på rekordhøje i USA og uden de store stigninger i Danmark, har vi nu suverænt verdens billigste svinekød og vi er således super konkurrencedygtige. Stigningerne på tysk svinekød har imidlertid allerede sat gang i en strøm af slagtesvin, som bliver kørt ned over grænsen til de tyske slagtegange.

De tyske stigninger kommer efter en voldsom produktionsopbremsning på hele ti procent på blot et år. Dermed er Tyskland gået fra en overforsyning, som skulle eksporteres på 1½ til 2½ procent til en underforsyning på fem til syv procent. Det åbner naturligvis et fantastisk marked for dansk svinekød syd for grænsen.

I første omgang bliver der nu kørt danske svin til Tyskland, men i næste omgang vil de tyske supermarkedskæder komme til Danmark efter svinekød. Vi opjusterer således forventningerne fra området imellem elleve og tolv korner til området imellem 14 og 15 kroner.

Med de tyske svinetællinger og de store tyske stigninger in mente ser det også ud til, at min tidligere aflivning af det danske puljegrismarked bliver gjort til skamme. Vi opjusterer således også vores forventninger til puljepriserne fra tidligere området imellem 450 til 500 kroner til nu området imellem 550 og 600 kroner.

Se videoen (23:51 minutter)