Millioner af tons kød er i færd med at forsvinde i forsyningskæden, siger Tyson Food Inc. i en helsidesannonce i New York Times.
Således blev der kun slagtet 283.000 svin i går tirsdag og det er cirka 40 procent mindre end en typisk tirsdag i USA
Annoncen kommer efter, at flere slagtegange er blevet lukket af dels delstatsregeringer for at mindske smittespredning og andre er lukket, fordi medarbejdere er blevet ramt af covid-19.
Lukningerne har fået præsident Trump til at beordrer slagterierne genåbnet: Sådanne nedlukninger truer den nationale forsyningssikkerhed”, står der i ordren fra US administrationen.
Genåbningen kommer en smule sent, siger Henry Moore, som er svineproducent iClinton North Carolina til Reuters: “Millioner af kg svin når aldrig frem til markedet”, siger Moore.
Det her burde i virkeligheden være en øjenåbner for den resterende befolkning. En øjenåbner som viser effektiviteten i den logistik, som landbruget har bygget op. Forbrugerne behøver ikke tænke på mad, før forbrugeren bliver sulten og når det sker, kan forbrugeren gå i butikken og vælge lige hvad forbrugeren ønsker sig. Når det logisk system lukker ned, ryger forsyningssikkerheden og forbrugerne er på den