Råolie droppede til sit laveste siden januar

I sidste uge hævede den amerikanske forbundsbank FED renten markant og på råvarebørserne kvitterede handlerne med at sende priserne ned af frygt for, at kombinationen høje priser og stigende renter vil tage luften ud af det økonomiske opsving.

Teknisk har faldet imidlertid længe været under opsejling. Tidligere blev der nemlig dannet en top på momentindikatoren MACD og momentindikatoren RSI har længe været faldende.

Efterfølgende er priserne brudt ud af en stigende kile og under 100 samt 250 dages glidende gennemsnit. Man kan således sige, at opturen mistede moment og hvis priserne ikke kan fortsætte med at stige på et højt niveau, er sælgerne tilbøjelig til at sikre sig prisen med salgspres til følge.

Trenden er nu faldende og vi har næste mål nede i området imellem 65 og 75 dollar, men vi kan ikke udelukke, at vi også skal et vend ned omkring 45 til 50 dollar i løbet af 2023. Dermed må vi også forvente, at en del af den dyre gas bliver skiftet ud med langt billigere råolie i industrien.

Vent med køb!

 

Vi gør opmærksom på, at der er betydelig risiko forbundet med handel med råvarer, samt at agrocom.dk ikke kan gøres økonomisk ansvarlig for eventuelle tab, som opstår i forbindelse med analyser og rådgivning fra agrocom.dk.