Efter valget i Storbritannien ser det nu ud til, at BREXIT er en realitet i starten af 2020 og den realitet kunne måske have sat gang i en salgsbølge i det engelske landbrug, men det er ikke sket.

I stedet er priserne på det engelske hvedemarked gået i vejret og efter brud over 135 kroner basis leveret på en havn på den engelske østkyst, bliver den stigende trend, som blev etableret efter brud over 130 kroner tidligere på året, bekræftet.

Dermed skal vi teknisk set forvente, at priserne vil gå imod området omkring eller lige under 150 kroner svarende til priser imellem 130 og 140 kroner basis ab gård i Danmark med den mindste pris for små oplagte partier øst for Storebælt og med den højeste pris for store gårdpartier vest for Storebælt.

At der er mere opadgående i vente, bliver i øvrigt bekræftet af, at vi har set tilsvarende opadgående gennembrud på fransk hvede basis frit om bord Nordvestfrankrig, på hvede fra Sortehavet og endelig på hvede basis frit om bord den Mexicanske Golf. Omvendt har vi stadig det samme gennembrud til gode på hvedebørsen i Paris, men mon ikke det kommer. Der har nemlig længe været tendens til, at det fysiske marked går foran priserne på børserne og det gælder ikke bare for hveden, men også for en lang række andre afgrøder.

Bemærk også, at momentet er stigende og at det korte 50 dages snit er brudt op igennem det lange 100 dages snit. Dermed er der dannet et guldkryds og man kan således sige, at de tekniske indikatorer også peger op, men når det er skrevet, er det også vigtigt at understrege, at der er meget stor teknisk modstand i området lige under 150 kroner svarende til undersiden af sidste års top.

Vi tror ikke på, at priserne kan bryde over her, uden der kommer nyheder på bordet, som ikke er en del af markedet i dag. Det kunne for eksempel være nyheder om hvede der ikke klarer vinteren eller tørke i foråret og så videre. Om det sker, ved vi af gode grunde ikke – Men sker det, er der mulighed for opadgående brud over 150 kroner og yderligere rally, men sker det ikke, er et fald tilbage til 125/130 kroner op til høst 2020 absolut en mulighed.