Efter en dyb korrektion i den sidste del af 2019 er 2020 indledt med stigninger i de kinesiske afregningspriser på slagtesvin og efter brud over 44 kroner basis gennemsnitspris for landet med regionale forskelle vender den korte trend tilbage til stigende.

Teknisk set skal vi nu vente stigninger tilbage til området omkring eller lige under 50 kroner pr kg slagtesvin svarende til toppen i 2019, men her skal vi også vente meget stor modstand.

Skulle det imidlertid vise sig, at priserne trods modstanden kan bryde over 52 kroner, ja så får vi et meget stort teknisk signal om, at priserne skal imod 75/80 kroner pr kg.

Bliver priserne omvendt afvist i 52 kroner og bryder de efterfølgende under 38 kroner svarende til bunden sidst i november, ja så vender den lange trend tilbage til faldende og i givet fald skal der kigges imod 20 kroner.

Om priserne kan finde momentet til at bryde over 52 kroner, er for os et åbnet spørgsmål. Vi er i et historisk område og ingen har ikke tidligere erfaringer med det her område, som der kan trækkes på.

Grundlæggende ved vi jo, at der er stor mangel på svinekød i Kina på grund af svinepesten – Det er ikke nyt, men spørgsmålet er, hvor meget er forbrugeren klar til at betale for at få svinekød? Ja det kan ingen vide end ikke engang forbrugerne selv. Forbrugernes konklusion “Nej nu er det blevet for dyrt”, dannes jo først, når forbrugeren står overfor prisen i købssituationen.

Der er imidlertid ingen tvivl om, at markedet er i den sidste og meget turbulente del af forløbet, hvor priserne enten fortsætter der lodrette bevægelse op, inden markedet “klapper sammen”, eller hvor markedet er i færd med at danne en topformation i området imellem små 40 og godt 50 kroner. De kommende uger og måneder leverer svaret.

Endelig bliver det naturligvis også spændende at se, om handelsaftalen imellem USA og Kina får betydning for den kinesiske import. De amerikanske priser på slagtesvin er nemlig relativt lave og langt fra de rekordpriser som vi oplever i Europa. Den kinesiske importør kan således gøre et godt køb i USA for tiden og nu hvor Kina har lovet Trump at fordoble deres køb af landbrugsprodukter i USA, er der jo ingen politiske hindringer imod at shoppe stort ind i USA.

Teknisk ligger svaret på det spørgsmål i tolv kroner pr kg på børsen i Chicago. Bryder priserne over, er der nemlig dannet en stor bund, som vender trenden til stigende med mål i området imellem 14 og 16 kroner – eller måske højere.

Årstiden og et stigende moment taler for, at de amerikanske priser vil bryde i opadgående retning, så det amerikanske svinekød ligner et meget fornuftigt køb og vi har da også set, at de amerikanske hedgefonde har øget deres beholdning af købt svinekød på det her niveau.