Den globale efterspørgsel buldre derudaf

Til trods for god avl sidste år og igen i år fortsætter den kinesiske import af majs i højt tempo. En import på 26 millioner tons i de første ti måneder af året gør Kina til verdens største importør.
Samtidig sætter arealet med majs rekord i USA, Sydamerika og Ukraine i år og det samme gør udbytterne. Verdens største eksportnationer har således den største avl af majs i historien, men i høstperioden er priserne gået i vejret i både Sortehavet og i USA.
Vi står således med tekniske gennembrud, som vender den korte trend tilbage til stigende i begge lande og de gennembrud kom i høstperioden. Det er tankevækkende, at sådan en vending kan komme på et tidspunkt, hvor landmændene i USA og Ukraine høster rekordudbytter på et rekordareal, men den globale efterspørgsel efter majs er enorm.
Højprismarkedet handler således ikke om en tørkekatastrofe, hvor priserne normaliserer sig, når vejret også gør det. I stedet er det et stærkt stigende globalt forbrug på et tidspunkt, hvor planteproducenterne ikke har øget produktionen efter en årrække med dårlig økonomi, som er motoren i det her.
Se analysevideoen klik på billedet

Vi gør opmærksom på, at der er betydelig risiko forbundet med handel med råvarer, samt at agrocom.dk ikke kan gøres økonomisk ansvarlig for eventuelle tab, som opstår i forbindelse med analyser og rådgivning fra agrocom.dk.