Dollaren stiger og råvarerne er billige – Så køb køb køb

Denne uge har leveret et afgørende teknisk gennembrud for dollaren, som taler for meget mere opadgående i 2020. En stigende dollar er godt nyt for priserne på danske landbrugsprodukter, men råvarerne, som ramte sit laveste siden 1999 i denne uge, bliver også påvirket af den stigende dollar.
Javel den stigende dollar kan få den konsekvens, at råvarepriserne falder, men råvarepriserne ramte sit lavest siden 1999 i denne uge og det nedadgående potentiale er således begrænset for råvarerne målt i dollar. Bemærk i øvrigt, at momentet er stigende for råvarepriserne og der er således dannet positiv divergens – Det er ofte et tidligt tegn på, at noget opadgående skal ske.
Vi forventer således, at råvarepriserne målt i dollar ikke vil falde, men måske ligefrem stige og dollarstigninger kommer dermed til at slå igennem i priserne på råvarer målt i korner. Derfor køber vi råvarer til afdækning af forbruget frem imod 2022 og vi har ikke travlt med at sælge afgrøder, som ikke er høstet endnu. Dertil kommer, at vi har en forventning om, at den næste bund på svinekød og mælk bliver sat højere end tidligere bunde.
På agrocom.dk købte vi i denne uge DAP til 270 kroner og dieselolie frem til 2022 til 2,70 kroner. I forvejen har vi købt sojaskrå til 246 kroner leveret og hvede til 185 euro på december termin i Paris til afdækning af forbruget frem imod høst 2021, men vi har endnu ikke solgt afgrøder fra 2020 høsten og hveden fra 2019 høsten er også usolgt, men rapsen fra 2019 høsten er solgt til 305 kroner.

Vi gør opmærksom på, at der er betydelig risiko forbundet med handel med råvarer, samt at agrocom.dk ikke kan gøres økonomisk ansvarlig for eventuelle tab, som opstår i forbindelse med analyser og rådgivning fra agrocom.dk.