Anbefaling –> Roekampagnen synger på sidste vers og roepillerne har svært ved at følge byg og majs nedad, så køb frem imod anden halvdel af 2024

Priserne på roepiller har i to omgange testet støtten i 215 euro basis ab Hieldesheim syd for Hannover i Nordtyskland, uden markedet har fundet det nedadgående moment til at sende priserne under.

Det manglende gennembrud skal samtidig ses i lyset af, at vi faktisk allerede har set det tilsvarende gennembrud på majs og foderbyg og det ser således ud til, at roepillerne har svært ved at følge med nedad. Samtidig skal vi huske på, at roekampagnen slutter om fire til seks uger og det betyder jo, at “høstpresset” fra aktiv produktion på sukkerfabrikkerne dør ud. De grundlæggende forhold taler således for køb.

Teknisk er trenden faldende efter brud under 325 euro og den faldende trend peger ned imod 190 euro med tiden. Vi kan imidlertid ikke udelukke, at vi står overfor en større korrektion, der løfter priserne op til undersiden af 260 euro, inden det atter går syd over engang i løbet af 2024. Bryder priserne over 230 euro, er det således ret sikkert, at det går imod 260 euro. Det manglende nedadgående gennembrud og det faktum at der kun er få uger tilbage af kampagnen bør udløse en købsbslutning til forbruget frem imod anden halvdel af 2024.