Flere søer i Kina

I følge den seneste opgørelse fra det kinesiske landbrugsministerium er bestanden af søer gået op med 2,2 procent i december sammenlignet med bestanden i november. Dermed er sobestanden steget med syv procent siden september 2019 efter den var faldet med 40 procent som følge af udbrud af svinepest i Kina.

Samtidig sagde landbrugsministeriet, at antallet af slagtninger steg med 14,1 procent i december i forhold til november slagtningerne. Den stigning handler dog også om, at der er tradition for, at der tømmes stalde op til det kinesiske nytår sidst i januar, fordi priserne op til højtiden som regel er relativt høje.

Landbrugsministeriet sagde også, at produktionen af kyllinger er steget med tre millioner tons eller 15 procent i 2019 og det ser således ud til, at de gamle markedsmekanismer stadig virker, hvor forbrugerne skifter den dyre ud med den billigere, når priserne bliver for høje.

Det var samme mekanisme, som afholdt hvedepriserne i Danmark fra at gå imod 200 kroner efter sidste års tørke, fordi forbrugerne skiftede den dyre hvede ud med den billigere majs i foderblandingerne.

Selv om sobestanden igen er stigende i Kina, advarer landbrugsministeriet om, at der stadig meldes om udbrud af svinepest. Lige nu undersøger landbrugsministeriet ti tilfælde, hvor et af dem allerede er bekræftet som svinepest.

 

Vi gør opmærksom på, at der er betydelig risiko forbundet med handel med råvarer, samt at agrocom.dk ikke kan gøres økonomisk ansvarlig for eventuelle tab, som opstår i forbindelse med analyser og rådgivning fra agrocom.dk.