Flere søer i Kina

For første gang i nitten måneder kan der noteres en fremgang i den kinesiske sobestand. Antallet af søer steg således med 0,6 procent i oktober optællingen fra det kinesiske landbrugsministerium i forhold til september, imens antallet af søer faldt med tre procent i september sammenlignet med august.

Landbrugsministeriet kom imidlertid ikke med tal for, hvordan oktober 2019 var i forhold til oktober 2018, men i september var der 41 procent færre søer i 2019 end i 2018. Det er på de store svinefarme, at vi finder fremgangen med en stigning på fem procent og det betyder jo også, at de små baggårdsbesætninger stadig er faldende.

Landbrugsministeren siger, at der er øget risiko for nye udbrud af svinepest de kommende måneder, når temperaturerne falder til under nul grader og at regeringen har sat gang i et sladre system, hvor der udbetales tæt ved 10.000 kroner til borgere, som indberetter dem, der ikke overholder de nye regler på området. Samtidig har landbrugsministeriet indledt en landsdækkende inspektion af alle kinesiske slagterhuse.

Endelig sagde landbrugsministeren, at han forventer, at Kina er på firs produktion af normal produktion ved udgangen af 2020.

Vi gør opmærksom på, at der er betydelig risiko forbundet med handel med råvarer, samt at agrocom.dk ikke kan gøres økonomisk ansvarlig for eventuelle tab, som opstår i forbindelse med analyser og rådgivning fra agrocom.dk.