Priserne på slagtesvin i Tyskland springer i vejret med 60 øre til 14,40 kroner pr kg og samtidig er priserne på korn i nedtrend. I denne uge har vi således set nedadgående gennembrud på russisk hvede og uanset om vi kan lide det eller ej, kommer vi ikke uden om, at russerne viser os vejen på hvedemarkedet.

Faldende kornpriser og stigende afregningspriser kan meget vel få den konsekvens, at nogle tyske slagtesvineproducenter vælger at fylde staldene igen og således fodre det korn op, som de glemte at sælge, da kornet kunne koste mange penge – I min optik er det – undskyld sproget – Skide godt og hårdt tiltrængt nyt for de danske smågriseproducenter.

Endelig må vi danskere også erkende, at vi igen er blevet sat op af de stejle stigninger og kommer der ikke et markant dansk prisløft i morgen, sender slagterierne i Danmark et klokkeklart signal til de danske svineproducenter om, at slagterierne mener, at størrelsen på den danske produktion er ude af trit med afsætningsmulighederne for dansk svinekød.

Måske dansk svineproduktion skulle hyre Jonas Vingegaard til at lære de danske slagterier, hvordan de skal trampe i pedalerne op ad stigningerne til de tynde luftlag, hvor det er sjovt at være. Det er jo ikke nok at være god til nedkørsel, hvis man vil vinde i det lange løb.

Se videoen (2:23 minutter)