Hvede fra Sortehavet er ude af markedet

Efter faldet på hvede i fredags sendte Ægypten en indkøbstender i markedet. Normalt tilbydes der en del hvede fra Sortehavet i form af hvede fra Rumænien, Ukraine og i høj grad Rusland i Ægyptens tendere.

Nogle gange tilbydes der også hvede fra Frankrig, som dog ofte er for dyrt, når der korrigeres for fragten.

Denne gang blev der kun tilbudt tre laster hvede. To fra Frankrig og en fra USA. Det er mange år siden, at amerikanerne har sendt et tilbud til ægypterne og en tender uden hvede fra Sortehavet, ja det mindes jeg ikke.

Ægypten valgte naturligvis at annullere tenderen, men den fortæller en klar historie om, at verdens største hvedeeksporterende område, nemlig Sortehavet, er ude af markedet og det sendte priserne op i dag.

Samtidig er alt eksport af tidligere ukrainske salg lukket ned. Samtlige havne er lukket og de forbliver lukket, så længe der er kampe i landet, siger regeringen.

Teknisk er den lange trend stigende og den korte trend vendte tilbage til stigende efter brud over 262/265 euro. Den trendændring blev bekræftet i dag, da priserne blev afvist ved oversiden af netop 265 euro.

Vi gør opmærksom på, at der er betydelig risiko forbundet med handel med råvarer, samt at agrocom.dk ikke kan gøres økonomisk ansvarlig for eventuelle tab, som opstår i forbindelse med analyser og rådgivning fra agrocom.dk.