Hvedekøberne kan stadig nå det

Hvedelagrene i eksportnationerne falder for femte år i træk og den lange trend er stigende. I sådan et marked skal vi bruge de lokale toppe til at lave kort likviditetsskabende salg, imens korrektionerne i den lange stigende trend skal ses som oplagte købsmuligheder på lange terminer.

Sådan en korrektion så vi tidligere på året, hvor priserne faldt tilbage til 195/205 euro området efter sidste års opadgående brud over 195 euro. Den korrektion brugte vi på agrocom.dk som et godt afsæt til køb i området lige over 200 euro svarende til cirka 135 kroner leveret, fordi vi vurderede, at den nedadgående mulighed efter faldet fra 235 til 200 euro efterhånden var minimal og vi lukkede således den opadgående risiko ned med et køb lige over 200 euro.

Ikke alle fulgte imidlertid anbefalingerne, måske fordi de håbede, at et fald i foderpriserne kunne udligne virkningerne fra et presset svinekødsmarked og dem der ikke købte står nu fanget på det forkerte ben, efter priserne er brudt over 235 euro. Spørgsmålet er nu, om løbet er kørt, eller om der stadig skal købes langt frem imod høst 2022. For det første er det meget svært at se, hvad der for alvor kan presse priserne under 235 euro. Høsten er næsten i hus på den nordlige halvkugle og det er altså en skuffende høst. Det kommer ikke til at ændre sig, selv om vejret måske bedre sig fra nu af.

Teknisk set er den korte og den lange trend fortsat stigende og trendene peger op imod området imellem 275 og 300 euro også selv om priserne korrigerer lidt i denne uge. I forhold til den nuværende pris har køberne således stadig en opadgående risiko på 40 til 60 euro svarende til 30 til 40 kroner pr 100 kg foder. Korrektionen i denne uge åbner dermed for en købsmulighed og den skal køberne benytte sig af.

Det skal dog også understreges, at det her er sidste chance for køb inden “motorvejen”. Vi får måske lidt handel her imellem 235 og 250 euro i et par uger, eller også springer priserne bare op, men der er ingen tvivl om, at inden 2021 bliver 2022, har vi set priser oppe i området imellem 275 og 280 euro og i de luftlag kan det ikke anbefales at købe på lange kontrakter.

Følg dagligt udviklingen og anbefalingerne på Dagens Update – Det betaler sig. For tilmelding klik her

Vi gør opmærksom på, at der er betydelig risiko forbundet med handel med råvarer, samt at agrocom.dk ikke kan gøres økonomisk ansvarlig for eventuelle tab, som opstår i forbindelse med analyser og rådgivning fra agrocom.dk.