Efter teknisk gennembrud på hvedebørsen i Paris i nedadgående retning i sidste uge, får vi atter den faldende trend og dermed vores handelsstrategi bekræftet.

Vi skal forvente en svag afslutning på 2023 og det kan åbne for en gylden købsmulighed for køberne, imens de resterende sælgere må erkende, at de har forpasset en tilsvarende gylden salgsmulighed.

Grundlæggende sættes priserne under pres af skuffende eksport ud af EU, USA, Ukraine og til dels Rusland og det ser ud til, at kombinationen høje priser og høje renter har ramt forbruget hårdt. Faldet i efterspørgslen gør, at der er hvede nok til trods for skuffende avl i EU, Australien, Canada og Argentina.

Teknisk vendte den korte trend til faldende efter brud under 365/375 euro og den lange trend vendte til faldende, da priserne brød under 300/310 euro. Hen over sommeren har priserne korrigeret og dannet en vimpel. Sådan en er et såkaldt fortsættelsesforløb og det betyder, at priserne i fortsætter i samme retning efter vimplen, som de var i inden og i dette tilfælde er det jo ned.

Bemærk faldende moment og at priserne ligger under de glidende gennemsnit på et tidspunkt, hvor begge snit er faldende med det korte 100 dages snit under det lange 250 dages snit. Efter bruddet under 230 euro er det ret sandsynligt, at vi nu har sat kursen imod 195/210 euro området, men bliver det den endelige bund? Eksporten er stadig svag og den faldende trend er fuldt intakt, så der er absolut intet, der taler for, at priserne vil gå i langsigtet optrend i nær fremtid. I stedet er det mere sandsynligt, at den faldende trend bliver afløst af depressiv intervalhandel på et lavt niveau langt ind i 2024 og måske også 2025.


Vil du lære mere om agrocom.dk´s analyseunivers og vores handelsstrategier, er du velkommen på vores næste møde på Sjælland.