Anbefaling –> Priserne er på vej ned igennem afgørende støtte og det kommer til at gå hurtigt nedad frem imod årsskiftet. Det er således sidste chance for salg på denne side af Påske. Køberne skal gøre sig klar, for det kommende fald leverer en gylden købsmulighed inden årsskiftet. 

På hvedebørsen i Chicago blev ugen indledt negativt efter sidste uges november WASDEE rapport og fortsatte meldinger om skuffende eksport ud af både EU, USA og Rusland.

Midt på dagen fandt priserne imidlertid noget teknisk støtte i 595 cent. Bemærk dog at priserne er i en kileformation og sådan en skal ses som et fortsættelsesforløb. Det vil sige, at priserne fortsætter i samme retning efter kilen, som de var i inden kilen og i dette tilfælde er det jo ned. Bemærk også faldende moment og det taler ligeledes for lavere priser.

I Paris tester markedet igen igen igen støtten i 232 euro. Bemærk, hvordan priserne har haft mere og mere svært ved at stige afgørende, efter de har ramt oversiden af 232 euro. Der er således dannet en vimpel med en flad side i bunden af vimplen. Reglen er, at sådanne vimpler brydes til den flade side og sker det også denne gang, kigger vi efterfølgende ned imod 195/210 euro området.

Bemærk også faldende moment samt at momentet på RSI indikatoren allerede har brudt en stigende trendlinje i nedadgående retning. Samtidig er MACD kun lige steget op til undersiden af nul og det er heller ikke imponerende. Hvedemarkedet er til trods for relativt lave priser stadig teknisk svagt.

På samme måde “hopper” den amerikanske majs på oversiden af 475 cent og også her taler teknikken for et nedadgående gennembrud – Et gennembrud vi allerede har set på majsbørsen i Paris. Når majsen bryder under 475 cent, skal vi vente fald ned til området imellem 400 og 425 cent. Majsmarkedet ser således også teknisk svagt ud.

Grundlæggende står amerikanerne med de næststørste majslagre i historien og verden ligger med de tredje største lagre. Endelig viser de såkaldte baseline numbers fra USDA (forventninger USDA giver til finansministeriet til brug i satsbudgetterne for 2024), at USDA forventer, at de amerikanske majslagre vokser til rekord i 2024.