Kina´s import af svinekød og korn stiger

Til trods for et stort fald i den kinesiske svineproduktion og selv om Kina ligger med mere end halvdelen af de globale lagre med majs og hvede, stiger landets kornimport.

I april importerede kineserne således 890.000 tons majs og dermed når majsimporten op i 2,14 millioner tons i dette kalenderår svarende til en fremgang på 30 procent.

På samme måde er hvedeimporten i år 31 procent højere end året før, men til gengæld falder den kinesiske bygimport drastisk. Det skal givetvis ses i lyset af, at Australiens bygavl blev reduceret voldsomt af tørke.

Importen af svinekød er dog den store højdespringer og det er svært at genfinde effekten af covid-19 i den kinesiske import af svinekød. Importen steg nemlig med 170 procent sammenlignet med april 2019 og importen i de første fire måneder af året ligger nu 170 procent højere end de første fire måneder året før.

Stigningen i den kinesiske import af svinekød kan imidlertid også ses i prisudviklingen på det interne kinesiske marked. Importen har kort og godt lukket hullet fra den faldende kinesiske svineproduktion efter svinepest har raseret landet.

Dermed er priserne på slagtesvin faldet med 30 procent til 35 kroner pr kg siden pristoppen i 51,50 kroner tidligere på året. Teknisk set skal vi dog forvente en korrektion tilbage imod 40/45 kroner igen, inden priserne atter rejser syd over imod området imellem 20 og 25 kroner.

Vi gør opmærksom på, at der er betydelig risiko forbundet med handel med råvarer, samt at agrocom.dk ikke kan gøres økonomisk ansvarlig for eventuelle tab, som opstår i forbindelse med analyser og rådgivning fra agrocom.dk.