Efter det markante drop på hvedebørserne i går blev dagen indledt med små stigninger i dag. Der var støtte fra en Ægypten, som var i markedet efter lang tids fravær, og Algeriet sendte også en tender i markedet, imens Pakistan shoppede 550.000 tons hvede.

Markedet havde imidlertid svært ved at sende priserne afgørende i vejret, fordi priserne mødte teknisk modstand ved undersiden af de niveauer, som blev brud i går – For eksempel ved undersiden af 390 euro i Paris. Da priserne ikke kunne gå afgørende op, kom sælgerne igen i markedet og priserne droppede igen hen over eftermiddagen.

I dag blev majsen i Chicago også sendt ret markant ned. Markedet har længe været bekymret over det våde forår i USA og vejrets betydning for såtempoet, men de ugentlige afgrødekonditioner fra USDA viste, at 86 procent af majsen er sået og det var dels mere end ventet i markedet samt på niveau med de sidste fem års gennemsnit. Majsen kommer således i jorden og det våde forår giver majsen en god start på vækstsæsonen.

Teknisk er hveden i Paris brudt under 390 euro og den korte trend er vendt til faldende, men bemærk, at hveden lukkede over 375 euro i dag. Det kan betyde, at priserne finder lidt kortsigtet teknisk støtte og at de korrigerer tilbage imod undersiden af 390 euro de kommende dage. Her er der modstand og sådan en korrektion må ikke midforstås og tages som tegn på, at priserne alligevel ikke skal ned. I stedet skal den ses som et godt afsæt til salg.

På det fysiske marked basis leveret i Nordvesteuropa på engrosmarkedet, altså gammel høst, har markedet dannet en såkaldt skulder/hoved/skulder topformation og her er den korte trend også vendt til faldende. Vi skal forvente lidt støtte i 285 kroner på vejen ned, men vi skal også regne med, at det nu går imod 215 til 230 kroner området svarende til cirka 200 kroner ab gård i Danmark.

Den lange trend er imidlertid stadig stigende og vi skal således også forvente, at et fald frem imod og hen over høsten bliver efterfulgt af et større rebound, hvor 250 til 275 kroner kan komme i spil igen basis engrospriser svarende til 225 til 250 kroner. Faldet skal således ses som en god købsmulighed til afdækning af forbruget frem imod høst 2023, hvis du ikke købte, da vi anbefalede det tidligere på året.