Landmandspriser 15. oktober 2021

Dagens priser giver et overblik over, hvad der handles korn og råvarer til basis ab gård eller leveret dansk ejendom. Landmandspriserne opdateres typisk imellem klokken 8.00 og 9.00 og altså inden børsen åbner i Paris. De er således baseret på de informationer, som vi samlede ind i går. I et marked med store prisbevægelser, må vores landmandspriser således ikke stå alene, så det er ALTID vigtigt, at du søger bredt i markedet, så du finder den bedst mulige pris i dag. Går børspriserne op eller ned hen over dagen, vil det ikke påvirke landmandsprisen før tidligst i forbindelse med næste morgens opdatering af landmandspriserne. Endelig skal vi understrege, at der ikke nødvendigvis er en time til time eller dag til dag sammenhæng imellem udviklingen på børsen og udviklingen i landmandspriserne. Faktisk siger man ofte, at børsen udtrykker stemningen i markedet, men at de de fysiske priser påvirkes mere af de faktiske forsyningsforhold.

N.B. Rapsfrøpriserne er basis rent frø 100 procent

Som du kan se af prisskemaet, har vi udviddet spændet fra laveste til højeste pris til fem kroner, for at vores priser bedre afspejler virkeligheden – Ja i perioder er spændet reelt set endnu større og dermed får du også understreget vigtigheden af, at du søger bredt, inden du handler og også husker de mindre firmaer. Små firmaer bliver ofte kaldt udfordrer og det er der måske en grund til – Nemlig at de har tendens til at udfordre de store firmaer, som sidder på den store bid af kagen og således ikke har den store interesse i at være aggressiv i markedet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi gør opmærksom på, at der er betydelig risiko forbundet med handel med råvarer, samt at agrocom.dk ikke kan gøres økonomisk ansvarlig for eventuelle tab, som opstår i forbindelse med analyser og rådgivning fra agrocom.dk.