Fredag fik stort set alle råvarer og aktier et tryk seksten efter meldinger om fund af en ny covid-19 variant i blandt andet Danmark og Holland, men her mandag morgen er råvarerne og aktierne igen i hopla.

Der er atter sket det, som vi har set flere gange hen over “korona tiden”, at prisfald bliver brugt som et godt afsæt til køb. I marts 2020, da vi første gang hørte om korona uden for Kina, droppede hvede fra 195 til 175 euro og nu adskillige korona varianter senere ligger hveden over 300 euro, så man kan vel ikke påstå, at korona reelt set har begrænset priserne.

Markederne bliver forskrækkede, når de hører om en ny variant og de bliver ikke mindre forskrækkede, når nyheden kommer efter et stort stigningsforløb, som har øget “puljen på spillebordet”. Problemet er dog, at man ikke kan fodre svin med markedsdeltager i panik. Det kræver rigtigt korn og de grundlæggende forhold i markederne ændrer sig ikke, selv om der er markedsdeltagere, der taber modet en enkelt dag og går i salgspanik.

Efter salgspanikken mangler markederne stadig råvarer og bemærk også at nok så vi salgspanik, men råvarerne holdt sig over markante støtteniveauer. Råolien droppede for eksempel “kun” tilbage til oversiden af støtten i 70 dollar og vi skal se brud under 60 dollar, inden vi kan tale om en egentlig nedtrend. Så her mandag morgen er intet ændret, hverken grundlæggende eller teknisk. Vi mangler stadig sager (grundlæggende) og den lange trend er fortsat stigende (teknisk). Når vi har lært at stave til navnet på den nye variant og således vænnet os til, at den er i blandt os, kører bussen igen nord over.