Overser vi Kina´s betydning på kornmarkedet

2022 er indledt med flere nyheder om store kinesiske indkøb af hvede og byg i Frankrig og majs i Ukraine, imens 2021 sluttede med et nyt kinesisk importspring til gigantiske 60 millioner tons importeret majs, hvede, byg og sorghum. Et importspring som kommer på et tidspunkt, hvor den kinesiske produktion slår alle tidlige rekorder, men forbruget i Kina vokser åbenbart hurtigere.

Udenfor Kina sætter produktionen i dette høstår også rekord og man kan sige, at de høje priser er til trods for rekordproduktion. Det er faktisk historisk – Vi har aldrig tidligere set, at produktionen er steget til rekord samtidig med høje kornpriser. Verden har således behov for et produktionsspring, men får vi det, når produktionen allerede er rekord høj og gødningspriserne og de øvrige omkostninger er på rekord kurs?

Jeg er bange for, at store dele af dansk landbrug sidder på hænderne i forventningen om, at kornpriserne kun kan falde og at det ender med, at store dele af landbruget bliver kørt over af markedet. Vi står overfor et voldsomt år og selv om nogen mener, at det vi har oplevet i 2021 er historisk, så har vi ikke set noget endnu.
Se videoen nedenfor

 

Vi gør opmærksom på, at der er betydelig risiko forbundet med handel med råvarer, samt at agrocom.dk ikke kan gøres økonomisk ansvarlig for eventuelle tab, som opstår i forbindelse med analyser og rådgivning fra agrocom.dk.