Stop salget af hvede vol. II

Ugen er indledt med ny markante stigninger på hvedebørsen i Chicago og man må forvente, at når hvedehandlen indledes på børsen i Paris, vil priserne også stige. Vi kan således se frem imod en ny test af modstanden i 262 euro.

Hveden på ny høst december gik i kortsigtet optrend for et år siden efter brud over 195 euro , men sidst på året brød priserne under 262 euro og en top var dannet. Priserne gik således i kortsigtet nedtrend, ja faktisk kan man sige, at en dyb korrektion i den langsigtet stigende trend blev indledt og priserne fulgte en faldende handelskanal.

I januar fandt priserne imidlertid støtte lige under 250 euro og efterfølgende brød de ud af den faldende handelskanal i opadgående retning. Samtidig vendte momentet til stigende og vi fik et klart signal om, at de nedadgående muligheder var udtømte.

Priserne mødte dog modstand ved undersiden af 262 euro og den klassiske korrektion, hvor priserne vender tilbage til oversiden af den handelskanal, som priserne tidligere forlod, blev indledt. Her fandt priserne igen støtte og det bekræfter reelt set, at den faldende handelskanal er et overstået kapitel.

Bryder priserne også over 262 euro og det skal vi teknisk set forvente, fordi momentet er stigende og den lange trend også er stigende, er en skulder/hoved/skulder formation færdig dannet og i givet fald er det ret sikkert, at priserne på december 2022 termin – Altså ny høst – går imod området imellem 300 og 325 euro.

Bemærk også, at den lange trend på ugegrafen er fuldt intakt til trods for korrektionen her hen over vinteren, samt at momentet hele tiden har været stigende på ugegrafen. Vi har endnu ikke set skyggen af advarsler til den lange trend og vi skal stadig sælge kortsigtet på de lokale toppe og købe langsigtet i de lokale bunde.

Bliver der dannet en skulder/hoved/skulder på dagsgrafen, har vi igen en lokal bund og så skal der igen købes langt, imens salg på ny høst terminerne skal stoppe. Vi har dog endnu ikke solgt ny høst endnu og det har vi ikke, fordi da priserne toppede på dagsgrafen i november, anså vi ikke et salg af hvede på lange terminer efter den kommende høst, som et kortsigtet salg.

Grundlæggende er der ikke udsigt til store arealstigninger i den kommende vækstsæson af hverken hvede eller majs og vi ved, at omkostningerne ved dyrkningen af hvede er steget til, hvad der svarer til 235 til 250 euro pr 100 kg hvede på børsen. Vi ved også, at svineproducenterne i vores del af verden er i knæ, men ikke meget produktion er stoppet endnu og så ved vi, at priserne på svinekød på verdensmarkedet stiger markant, samt at priserne på kyllinge- og oksekød er rekord høje. Endelig ved vi, at der igen bliver satset stort på afgrøder til energi og at energipriserne betaler for det. De grundlæggende forhold taler for NUVÆRENDE imod lavere priser, men ja der kommer naturligvis en dag, hvor arealerne stiger og hvor forbruget falder, der er bare ikke meget, som antyder, at den dag kommer i 2022.

Vi gør opmærksom på, at der er betydelig risiko forbundet med handel med råvarer, samt at agrocom.dk ikke kan gøres økonomisk ansvarlig for eventuelle tab, som opstår i forbindelse med analyser og rådgivning fra agrocom.dk.