Svinepest springer 300 km tætter på Tyskland

Imens svinepesten breder sig i Asien til gavn for afregningspriserne på slagtesvin i vores del af verden, har svinepesten taget et spring på 300 km i Polen og den er nu kun 85 km fra den polsk/tyske grænse, skriver magasinet PIG PROGRESS på deres hjemmeside.

Sygdommen er konstateret i et vildsvin, som blev kørt ned  trafikken den 4. november i Lubusz provinsen og i en pressemeddelelse skriver den polske veterinære service, at de anser vildsvinet som et isoleret tilfælde, der ikke har forbindelse til de udbrud, der har været på 236 svinebrug i den østlige del af Polen siden 2014.

Kortet viser de farme, blå ikoner, som har været ramt af svinepest siden 2014, imens det røde ikon viser, hvor vildsvinet blev dræbt den 4. november og man må erkende, at sygdommen absolut er en alvorlig trussel også i vores del af verden.

Vi glæder os over høje afregningspriser som følge af udbredelsen af svinepest i Asien, men det gælder om at lægge pengene til side i form af afvikling af den korte og dyre gæld på ejendommen.

Vi håber alle, at højprismarkedet varer længe, men hvor rammer sygdommen næste gang og vil det påvirker det danske marked? Ja ingen ved det, men fornuftig risikostyring er at gøre sig så økonomisk uafhængig, i en tid med stor usikkerhed om det fremtidige prisniveau, når man har muligheden for det.

Vi gør opmærksom på, at der er betydelig risiko forbundet med handel med råvarer, samt at agrocom.dk ikke kan gøres økonomisk ansvarlig for eventuelle tab, som opstår i forbindelse med analyser og rådgivning fra agrocom.dk.