Anbefaling –> Priserne dropper hastigt ned imod den nederste del af de nederste 25 procent af det langsigtede handelsinterval. Salg giver således ikke længere mening. Køberne skal gøre sig klar, for det igangværende fald leverer en gylden købsmulighed omkring årsskiftet.

Efter Kina købte endnu mere amerikansk hvede i går, sprang priserne atter i vejret i Chicago, men de mødte teknisk modstand i 650 cent og dagen sluttede med uforandrede priser. Dermed stod markedet tilbage med en markant afvisning af priserne og det gav usikkerhed i dagens handel.

En usikkerhed der ikke blev mindre af, at Kina ikke købte mere hvede i dag og dertil kom, at de ugentlige eksportsalgsdata fra USDA over salget i sidste uge endnu engang var ret moderate. Kina har købt noget hvede i USA siden, men eksportsalgsdataene viser på den anden side også, at det var der behov for, hvis overskuddet skal afvikles i dette høstår. Der er således IKKE tale om, at Kina er i færd med at støvsuge de amerikanske hvedelagre for overskudshvede.

I Paris fulgte priserne med ned og det europæiske pres blev ikke mindre af, at de fysiske priser ikke er fulgt med børspriserne op. Dermed står børspriserne tilbage med et dyrt skær over sig og det øgede salgsinteressen i dag.

Samtidig sagde Kubrakov, den stedfortrædende transportminister i Ukraine på et møde i rumænske Konstanza, at eksporten via Rumænien satte ny rekord i oktober med en eksport på tre millioner tons. Samtidig sagde den rumænske transportminister på samme møde, at der er god mulighed for at øge eksporten via Rumænien til fire millioner tons pr måned i nær fremtid. Sker det, vil salgspresset fra Ukraine ind i EU via for eksempel Polen tage af.

Teknisk er priserne brudt under 232 euro, men de har fundet støtte i den hidtidige bund i 220 euro og vi har set den klassiske korrektion, der løftede priserne op til undersiden af 232 euro. Her ser det nu ud til, at de bliver afvist og vi skal forvente, at priserne nu søger ned imod 220 euro igen, men det er også ret sandsynligt, at de bryder under 220 euro for at gå imod 190/210 euro området.

Den seneste korrektion giver også mulighed for, at vi kan opdaterer vores exit strategi. Vi havde tidligere et exit punkt i 270 euro og det flyttede vi ned i 255 euro for nogle måneder siden, men efter den her korrektion, kan vi flytte exit punktet ned i 235 euro, hvis priserne bryder under 220 euro.

Og hvad betyder det så? Ja at vi vender vores langsigtede negative syn på markedet til et mere neutralt syn på den lange bane og et positivt syn på den korte. Dermed kommer vi også med en købsanbefaling, hvis priserne ikke kan bryde under 220 euro, men i stedet bryder over 235 euro.

Det er det, som vi kalder en trendfølgende strategi, hvor vi lader trenden vise os, hvor vi skal hen og trenden har vist os hele vejen ned fra 435 euro til nu 235 euro. Og ja så ved vi godt, at 235 euro er mere end 220 euro, men det vil altid være sådan, at det er svært at få den absolutte bund med i en trendfølgende strategi. Nogen gætter måske på, at de kinesiske indkøb får priserne til at stige, men vi forholder os til trenden og foreløbigt er der ikke meget, som tyder på, at det vil ske. Bemærk i den forbindelse at momentet fortsat er faldende og selv om priserne er steget, har de ikke formået at bryde over 50 dages glidende gennemsnit og de har ikke været i nærheden af 100 dages snittet.