Ugen indledt med historisk prisstigning på svinekød i Kina

På den kinesiske svinekødsbørs i Dalian i Kina bankede priserne på slagtesvin op med 7,9 procent og det er den største stigning på svinekødsbørsen i historien. Javel historien er dog ikke så lang, for der har børsen har kun eksisteret siden januar 2021.

Stigningerne kommer i sympati med markant stigende priser på det fysiske marked for svinekød, hvor en stor opbremsning i den kinesiske svineproduktion begynder at have effekt på udbuddet af svinekød. Den kinesiske tælling i maj viste således et fald på otte procent i det kinesiske sohold.

Teknisk er priserne i optrend efter brud over 19 kroner og bemærk stigende moment. Det bekræfter den stigende trend og peger på mere opadgående, men bemærk dog også, at momentet ligger højt, samt at priserne er tilbage ved undersiden af seneste top. Det taler for lidt modstand og der er mulighed for lidt korrektion, men pilen peger imod 35 kroner og dermed en genåbning af de danske afsætningsmuligheder på det kinesiske marked.

Vi gør opmærksom på, at der er betydelig risiko forbundet med handel med råvarer, samt at agrocom.dk ikke kan gøres økonomisk ansvarlig for eventuelle tab, som opstår i forbindelse med analyser og rådgivning fra agrocom.dk.