I går aftes gik den amerikanske forbundsbankchef Jerome Powell på talerstolen og sagde, at den amerikanske forbundsbank sænker renten med 0,25 procent til en procent.

Et tiltag der dels kommer imellem de sædvanlige pengepolitiske møder og som skulle ses som en nødforanstaltning for at dæmme op for de økonomiske konsekvenser af spredningen af corona virus.

Meldingerne fra Jerome Powell sendte US renten ned og den kort ti års amerikanske statsobligation faldt under en procent eller ned til sit laveste nogensinde. Samtidig gik aktierne i vejret, men stemningen på aktiebørserne var dog afdæmpet, fordi handlerne endnu ikke kender konsekvensen af virus spredningen.

Jerome Powell sagde også, at han forventer, at de øvrige G7 lande følger op med lignende tiltag, så der bliver tale om et koordineret tiltag fra alle de store økonomier i verden – Altså at renten i blandt andet Euroland også bliver sat ned.

Det er naturligvis udbruddet af corona virus, som driver renten ned, eller er det? Tager man de tekniske briller på, har renten fulgt en faldende handelskanal i mere end 35 år og da renten ikke kunne bryde over 3,25 procent i efteråret 2018, faldt den og brød i stedet under 3,00 procent og en kortsigtet stigende trend blev brudt.

Efterfølgende har vi set brud under 2,00/2,15 procent området og det gennembrud vendte den korte trend tilbage til faldende, men renten fandt lidt teknisk støtte i den gamle bundrekord i 1,25 procent. Den støtte satte gang i en korrektion tilbage til undersiden af 2,00 procent, hvor renten blev afvist i starten af året.

Herefter er den igen faldet og vi står nu med brud under 1,25 procent. Det gennembrud bekræfter den lange faldende handelskanal og bemærk det meste af forløbet er sket, inden verden kendte til corona virus. Det er muligt, at de seneste ugers fald og at Gennembruddet lige nu skyldes corona virus, kan man sige, men med de teknisk briller på, kan jeg blive fristet til at sige, at gennembruddet i nedadgående retning har der længe været sat vand over til det, så det var jo nok kommet på et tidspunkt alligevel.