US slagtesvin runder 18,50 kroner

På svinekødsbørsen i Chicago blev ugen indledt med markante stigninger og priserne brød således over seneste top sat i 17,75 kroner.

Stigningerne kommer efter USDA nedjusterede deres forventninger til den amerikanske svineproduktion til 12,3 millioner tons eller to procent mindre end i 2021. Samtidig nedjusterede USDA deres forventninger til den amerikanske eksport af svinekød med seks procent

Dermed får vi den stigende trend bekræftet og vi får også sat en streg under det næste mål for de amerikanske priser, som ligger oppe i området omkring 20 kroner pr kg.

Endelig markerer mandagens lukkepris i 18,64 kroner pr kg ny rekordpris og man må antage, at konkurrenceevnen for det danske svinekød på verdensmarkedet er historisk god.

Prisforskellen imellem den danske notering og priserne på børsen i Chicago er nemlig igen over otte kroner. Med de seneste stigninger udligner amerikanerne således noteringsstigningen i Danmark og vi får således vores prispositive syn på prismulighederne bekræftet.

Vores forventning er fortsat, at vi går imod en dansk notering på tæt ved femten kroner i løbet af 2022 og at vi i løbet af 2022/2023 ser ny rekordnotering i Danmark i området omkring tyve kroner pr kg.

Vi gør opmærksom på, at der er betydelig risiko forbundet med handel med råvarer, samt at agrocom.dk ikke kan gøres økonomisk ansvarlig for eventuelle tab, som opstår i forbindelse med analyser og rådgivning fra agrocom.dk.