I markedet havde man en forventning om, at USDA ville nedjusterer den amerikanske produktion markant efter arealopgørelsen sidst i juni.

Fokus var dog især imod hvedeestimaterne efter en serie af nedjusteringer i starten af juli fra forskellige analysefirmaer og regeringer.

Her var USDA mindre nedjusterings parate. Den globale hvedeavl blev sænket med fire millioner tons, men EU og Rusland blev kun sat ned med hver en halv million tons, imens USA’s egen avl blev sænket med 1,5 millioner tons. Samtidig blev indgangslagrene sat op med to millioner tons og det dækker over den stigning i U.S. lagerne som var i juni opgørelsen af lagerne.

Den amerikanske majsavl blev sænket mere end ventet og indgangslagrene blev også hævet mindre end ventet. Det var egentligt prispositivt og dertil kom, at Kina købte stort ind i USA i dag, men majsen er steget en del op til rapporten og vejret i Midtvesten er varmt, men ikke helt varmt nok til at skade blomstringen. Dermed udløste rapporten en bølge af profittagning i kølvandet på rapporten og majsen droppede.

Sojaen var der reelt set ikke ændringer til i rapporten, men priserne faldt i sympati med majsen.

Hveden blev først sendt ned efter rapporten og Matif lukkede lavere i sympati med den skuffende nedjustering i EU og Rusland, men også efter faldet på majs. U.S. hveden genfandt dog hurtigt styrken på grund af tale om, at det er USDA stil at nedjusterer af flere gange. Samtidig havde markedet ikke ventet en nedjustering af den amerikanske avl, men der var også støtte til priserne fra Kina som ikke bare købte majs, men også hvede