Vådt forår i Frankrig

Efter et vådt efterår og en ekstremt våd vinter står kun 63 procent af vinterhveden og vinterbyggen godt, siger det franske landbrugsministerium AgriMere.

Samtidig er 34 procent af vårbyggen sået og det skal sammenlignes med 96 procent på samme dato for et år siden og bliver det ikke snart såvejr i Frankrig, forventer Benoit Pietrement fra AgriMere, at landmændene vælger at så senere afgrøder som solsikke og majs i stedet for vårbyg.

I forvejen er der lagt op til et fald i hvedeproduktionen og det våde vejr fik i går det franske analysefirma Strategi Grains til at nedjustere deres forventninger til den kommende hvedeavl i EU landene med 1,9 millioner tons.

Corona virus hærger hvedemarkedet, men når virus frygten har lagt sig, er der ikke mere hvede til rådighed – tvært imod. Man skal således spørge sig selv, om det er tid til at følge de andre lemminger i panik ud over afgrunden, eller om man skal benytte sig af panikken til et køb til priser, som ikke er i trit med forsyningssituationen.

Vi gør opmærksom på, at der er betydelig risiko forbundet med handel med råvarer, samt at agrocom.dk ikke kan gøres økonomisk ansvarlig for eventuelle tab, som opstår i forbindelse med analyser og rådgivning fra agrocom.dk.